HomeHome  SDManija portalSDManija portal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQ/УпутствоFAQ/Упутство  ТражиТражи  Листа члановаЛиста чланова  Корисничке групеКорисничке групе  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
web counter
Тражи
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Navigation
 Portal
 Индекс
 Листа чланова
 Профил
 FAQ/Упутство
 Тражи
Affiliates
free forum

April 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
CalendarCalendar
Oglasi

adhitz

 

Drevne civilizacije - Maje

Погледај предходну тему Погледај следећу тему Go down 
Аутор Порука
Admin
Admin
Admin
avatar

Број порука : 903
Points : 4638
Reputation : 94
Join date : 07.06.2009
Age : 27
Локација : Smederevo

ПорукаНаслов: Drevne civilizacije - Maje   15/6/2009, 23:04

Dominantna slika o Majama kao "naprednoj" civilizaciji, koja, ipak, ne izlazi iz neolitskih okvira, treba biti suštinski izmenjena. Nauka im priznaje domete u matematici, astronomiji ili pismu koje još, većim delom, nije uspela dešifrovati. Ali ih, zbog nepoznavanja točka, metalurgije ili paganskih obreda žrtvovanja, ne smatra ozbiljnim partnerom danačnjem "visoko-tehnološkom" svetu.

Dve i po hiljade godina unazad, na poluostrvu Yukatan (Mayab) i džunglama Guatemale, nije bilo konja da vuku prikolice niti volova da se upregne plug. Za obrede vađenja srca iz još živih tela, kojima je svedočio Cortez u tadašnjem Aztec-kom carstvu, smatra se da vuku poreklo iz kraljevstva Maja. Objašnjenje treba tražiti još malo ranije. Prvi, klasični period Maja (do 830. g.n.e.) nije poznavao ovakav vid žrtvovanja. Umesto srca božanstvima su se darovale emocije; srce, kao njihov simbol, počelo se bukvalno prinositi na odar u postklasičnom periodu Maja. Sa duhovnog i naučnog stanovišta ovaj period se smatra inferiornim.

Naše školstvo je zasnovano na mitu o progresivnom tehnološkom razvoju i superiornosti "naše" civilizacije. Stoga se pojave "neobjašnjivog", kao na primer UFO, paranormalna iskustva, fenomeni na Marsu, Malteški podzemni hramovi, izjave astronauta itd. skrivaju od javnosti. Oni drugi fenomeni koji strše, kao egipatske piramide, crop circles, kamene građevine na Uskršnjim Ostrvima i slično se minimiziraju i obavijaju plaštom dezinformacija.

Izvucimo na površinu osnovne procese na Planeti kojima upravlja homo sapiens sapiens: industrijski ekocid, potrošački mentalitet, politički elitizam (i na njemu zasnovane socijalne razlike i ratovi). Vraćajući se samo u bližu istoriju, pitanje je: da li su, uporedo, živele inteligentnije civilizacije u odnosu na našu? Da li je postojala superiornija naučna istina? Briljantna civilizacija Maja je jedan takav primer. Španski konkvistadori su u svom bezumnom osvajačkom pohodu na Centralnu i Južnu Ameriku primenjivali isti obrazac: ubijanje, pljačka, paljenje bibilioteka, pokrštavanje i slanje dragocenosti kralju Filipu. Azteci su imali vrlo bogatu ostavštinu iz perioda Maja koja je uglavnom uništena. Tek poneka knjiga je završila na španskom dvoru, a odatle, vremenom, i u nekoliko evropskih bibilioteka. Krajem XIX veka u Drezdenskoj bibilioteci je jedan od bibliotekara uspeo da pronikne u kód hijeroglifa i piktoglifa Maja. Napokon su se tajne počele otključavati.

Poslednjih dvadeset godina, istraživanje Majanskih dokumenata i građevina dovelo je do fascinirajućih otkrića:

- Ljudska istorija je, većim delom, određena galaktičkim snopom kroz koji Sunce i Zemlja prolaze svakih pet hiljada i dvesta godina. Momenat ulaska u sledeći snop je 21.12.2012. Astronomija je nedavno i potvrdila ovu tvrdnju. Tog datuma, naime, Sunčev sistem ulazi u redak položaj prema Mlečnom Putu, koji se javlja tek svakih 5,200 godina.

- Aktivnosti i ljudska kultura na Planeti je određena "galaktičkim sezonama". Njihov kód su Maje odredile matematički i simbolički. ("Pojava homo sapiensa predstavlja poseban stadijum u evolucionarnom ciklusu Sunčevog sistema; nivo na kome se integrišu četiri prethodna perioda svesnosti. Ovaj nivo traje 26.000 godina i sastoji se od pet perioda
od 5.200 godina", (“The Mayan Factor”, Jose Arguelles, 1987). Drugim rečima, živimo u klimaksu, tačnije rečeno, u poslednjih 13 godina ciklusa koji traje 26.000 godina!

- Svaka osoba ima moć da se direktno spoji - senzualno, čulima I elektromagnetno - sa energijom/informacijama galaktičkog snopa koji, opet, dolazi iz galaktičkog središta i to dovodi do "buđenja" istinskog, višeg misaonog sklopa.

- Istaknuto mesto u simbolici Maja zauzima zvezdani sistem Plejada (zovu je svojom "domovinom”, misteriozni “Valum Chivim”). Škrta moderna astronomska znanja su potvrdila da Maje znaju raspored zvezda (Mayan Prophecies, A. Gilbert/M. Cotterell) u zvezdanoj konstelaciji Plejada; naša astronomija još uvek nije u mogućnosti da potvrdi postojanje i raspored planeta u tom sistemu. Neizbežna je asocijacija na drevni Egipat i njihovo idolopoklonstvo zvezdanom sistemu Orion, koga su Egipćani (?) tačno opisali (uostalom piramide su napravljene prema rasporedu tri zvezde koje sačinjavaju ovaj sistem).

- Kroz numerologiju/"harmonični modul" – Tzolkin (jednostavan sistem koji izražava vrlo kompleksne procese), Maje predstavljaju galaktički kod, koji opet upravlja svim informacijama koje utiču na "svetlosni ciklus." Ovaj ciklus definiše rezonantnu frekvenciju radijantne energije: elektricitet, toplotu, svetlo, radio talase. Drugim rečima, žive i anorganske fenomene u celosti.

- Tzolkin-ov simbolični partner, kineski Ji Djing, je sinhronizovan sa genetskim kodom. DNA takođe ima vibracijsku infrastrukturu - "svetlosno telo" – koje korespondira gorepomenutom spektrumu radijantne energije kojim upravlja Tzolkin. Drugim rečima, Tzolkin se odnosi prema Ji Djing-u kao svetlo prema životu.

- Maje su, naravno, sva kosmička tela smatrali živim. Tako su za Sunce tvrdili da ima 23-ogodišnji ciklus disanja. Jedanaest i po godina za udisaj i isto toliko za izdisaj. Dve hiljade godina kasnije naša nauka “pronalazi” da ove solarne inhalacije tačno odgovaraju kretanju binarnih sunčevih pega. One, opet, izazivaju poremećaje u bio-elektromagnetnom polju Zemlje. (Krupne poremećaje, dodajmo. Od TV i drugih komunikacionih signala, do ženskih menstrualnih ciklusa i nataliteta.)

Sledeći dalje tu logiku Maje prepostavljaju da Sunce poseduje inteligenciju - veliku i neshvatljivu u uobičajenoj terminologiji. Sa ovim postaje malo jasnije zašto su oni slavili "božansko" Sunce. I ne samo oni. Drevne civilizacije Egipta, Meksika, Perua i Mesopotamije su poznavale Sunčev sistem bolje nego što mi mislimo i na tome zasnivali tzv. idolopoklonstvo Suncu kao inteligentnom solarnom organizmu.

Još jednom o zimskom solsticiju koji počinje 2012. godine. Prema Majama, kada se ovaj ciklus napokon završi, ne predstoji kataklizmički kraj Planete i civilizacije. Na Zemlji će, prolazeći kroz galaktički snop, doći do akceleracije naprednih DNA životnih formi (recimo da i mi tu spadamo). Drugim rečima do suštinskog unapređenja koji će se ogledati u "prelasku iz treće, materijalističke dimenzije u četvrtu, spiritualnu dimenziju". Možda najspektakularniji događaj koji se vezuje za Maje je njihov "nestanak" 830 g.n.e. Na vrhuncu razvoja, sa već izgrađenim piramidama, hramovima I gradovima, bez straha od spoljne opasnosti, velika većina Maja netragom nestaje. Njihove građevine su poruka onima koji dolaze iza njih. Naravno, nama je trebalo dugo da počnemo da razumevamo o čemu su to oni pisali. Kako smo širili sopstvenu spoznaju tako smo mogli više da shvatimo domete ove bizarne civilizacije koja je za sebe tvrdila da je "poseta Planeti Zemlji njihova četvrta misija" i "po kompletiranju će otići na sledeći zadatak".

Put ka Istini o Univerzumu jeste dug. Ali, ako se ne startuje iz pozicije antropocentrizma (setimo se Crkve i Galilea) već skromno prizna da smo tek na početku, možda imamo šansu. Maje su interesantan putokaz koji razbija naše iluzije.


Svoju pradomovinu, zvezdani sistem Plejada, Maje su detaljno opisale i pri tome su tvrdile da je “poseta planeti Zemlji njihova četvrta misija”.

Astronomija je već potvrdila njihove tvrdnje da Sunce i Zemlja prolaze kroz galaktički snop svakih 5.200 godina i da se svake 23 godine kreiraju binarne sunčeve pege (“Sunce ima dvadesettrogodišnji ciklus disanja”).

Izvor: www.astrozmaj.com
Назад на врх Go down
Погледај профил корисника http://sdmanija.forumotion.com

Drevne civilizacije - Maje

Погледај предходну тему Погледај следећу тему Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum: Не можете одговорити на теме у овом форуму
 :: Opste teme :: Zabava :: misterije -
Free forum | © phpBB | Free forum support | Контакт | Report an abuse | Free blog